lauantai 17. lokakuuta 2009

ANJING (Bali Dogs)

^ Kasvitieteellisen puutarhan koira oli valokuvauksellista laatua :)

Balilla näkyi katukuvassa suhteellisen paljon koiria. Osa koirista oli mun makuuni liian laihoja ja muutamalle exspot-satsillekin olisi löytynyt käyttökohteita, mutta osa koirista taas näytti voivan ihan hyvin. Koirista ei ihan aina erottanut oliko kyseessä jonkun lemmikki vai katukoira, sillä kaikki koirat jolkottelivat irtiolevina pitkin katuja mielensä mukaan. Vain toiseksi viimeisenä päivänä Balilla näin koiran, joka oli oikeasti lenkillä ihmisen kanssa. Suurin osa koirista näytti yleensä ottavan rennosti, enkä ihmettele siinä yli 30 asteen helteessä. Muutaman kerran sitten tarjosimmekin syötävää koiralle, joka ei siitä niinkään välittänyt... (mulle oli mm. jäänyt kasa froliceja taskuun) ja useat olivat tosi arkoja, ehkä nämä olivat saaneet osuutensa demonin kohtelusta...


Balilla suhtaudutaan koiriin vähän kaksijakoisesti. Koiria pidetään lemmikkeinä, joista kyllä huolehditaan, mutta sitten siellä on myös kulkukoiria, jotka kaivelevat roskakasoja. Nimi Anjing, joka tarkoittaa koiraa, muistuttaa myös demoneista. Ulvovia ja haukkuvia katukoiria pidetään demonien ruumiillistumina.

^ Koiria Lovinan rannalla, tulivat myös katsomaan auringonlaskua...


Balin koirat olivat melkein kaikki samasta muotista saatuja. En usko, että siellä mitään tarkoituksellista jalostusta koirilla oli, sen verran useasti näin koirien humppaavan ties missä kadunkulmassa ja monella nartulla näytti olevan pienet pennut. Joka tapauksessa uskoisin jotain asian kanssa olevan tekemistä sillä, että Bali on saari. oirat pääasiassa olivat perronkokoluokkaa, lyhytkarvaisia ja pystykorvaisia. Häntä yleensä oli suora ja jota koira kantoi vaakatasossa tai pystyssä "iloisena häntänä" eli selän päälle kääntyneenä. Väritystä tuntui löytyvän myös joka lähtöön niin tiikerinjuovaisesta valkoisin merkein yksivärisiin. Tan-värityksellistä, dalmatialaispilkullista tai harlekiinia en nähnyt kuitenkaan. No kuten aina, niin poikkeuksia näkyi: pari kippurahäntäistä, keskipitkällä turkilla olevaa tai luppakorvaistakin onnistuin näkemään. Niin ja yhden kultaisennoutajan.

^ Poikkeus, joka vahvistaa säännön

Kyllä ikävä oli matkan aika digijärkkäriä, joten pahoittelut huonoista digipokkarikuvista. Yksi muistikortillinen kuvia on lisäksi vielä jossain hukassa.

Ei kommentteja: