keskiviikko 26. marraskuuta 2008

Strutsi, lumiapina ja veijari

Jiihaa, meillä on edelleenkin lunta... Nuno on ollut lumesta aivan ihastuksissaan. Vesikoiralle siis kelpaa myös kiinteä muoto. Nuno hyppii hangessa ja kaivelee kadonneita lumipalloja laantumattomalla tarmolla. Ja tämän syksyn trendileikki tuntuu olevan STRUTSI. Strutsissa pieni perronen tunkee päänsä mahdollisimman syvälle lumikinokseen kerta toisensa jälkeen. Mitään väliä ei ole sillä, että hengitys vaikeutuu ja lunta menee silmiin ja korviin... Nuno hallitsee myös pihatoimet näin talvella. Lumikolan perässä kannattaa aina juosta, sillä jonnekinhan ne lumet kuitenkin kippautuvat mukavaksi kasaksi, jonne kannattaa hypätä kerta jos toinenkin.

Näin narunjatkeen näkökulmasta lumileikeillä ja ihan vain lumisella tiellä liikkumisessa on omat ongelmansa. Niiden nimi on lumipallot. Nunon nyt pitkähköön turkkiin tarrautuvat lumipallot ovat älyttömiä. Niitä ei saa irti siivosti ellei avuksi ota suihkua, mutta silloin siinä kastuu kunnolla. Jos taas paakkien antaa sulaa itsekseen, on takuuvarmasti sohva, eteinen, olohuoneen matto, keittiö ja koko muukin kämppä täynnä sulamisvesilammikoita. Nuno onkin käyttänyt muutamaan kertaan sadeasua ulkoillessa, sillä tennispallonkokoiset kainalopaakut ovat inhottavia... Ja tuovat siis kamalasti vettä sisälle.Nuno aloittaa tänään koirakoulu Pienen Koiruuden Veijariklubin. Koirakavereista samalle kurssille ovat tulossa Devi (perro) ja Luca. Veijariklubi on tarkoitettu vilkkaille koirille ja siellä on tarkoitus poistaa höyryjä aivojumpalla ja treenata kärsivällisyyttä, kontaktia, kohtaamisia sekä rauhoittumista. Juuri sopivia harjoituksia varmaan meidän vilpertille. Tuonne ollaan menossa siksikin, että Nuno voitti eräästä match show'sta lahjakortin ko. paikkaan.

Nuno on lähiaikoina vähän muuttanut ruokailutottumuksiaan. Perusnappuloiden lisäksi Nunon ruokavalio on laajentunut Yrjölän puuron eri versioilla ja eilen Nuno sai myös kananmunaa keitettynä. Eilen taiteilin Nunolle myös maksapalleroita nameiksi. Niiden resepti on seuraavanlainen:

100 g maksaa (ei sianmaksaa)

1 muna

½ dl soijajauhoja

2 rkl voita tai margariinia

2½ dl täysjyvävehnäjauhoja (grahamjauhoja)

1 rkl kaurahiutaleita

Soseuta maksa ja sekoita siihen kaikki muut ainekset. Muodosta taikinasta pieniä pyöryköitä tai kauli sentin paksuiseksi ja leikkaa ruuduiksi (2cm x 1 cm). Paista esilämmennetyssä uunissa 180 asteessa noin 10 min. Anna pyöryköiden kuivua uunissa vielä tunnin ajan.

Näyttivät kelpaavan hyvin ja pieni apuri oli eilen maiskuttavan suunsa kanssa erittäin hyvää kaveria koko valmistusurakan ajan. :)

ps. Nuno lähettää Mairelle koiramaiset hännänheilautusterveiset!

Ei kommentteja: