tiistai 28. huhtikuuta 2009

Etsijäkoira Nunlock Holmes

Kuten otsikko kertoo, on Nunlock Holmes ilmestynyt meidän talouteemme. Eilen vietettiin ilta metsän siimeksessä tutustuen etsijäkoiratoiminnan saloihin. Aivan aluksi minä seurasin yhden etsinnän ilman koiraa, jotta näin mikä on homman nimi ja sitten Nuno pääsikin mukaan. Ensin olimme Nunon kanssa maalikoirina pari kertaa. Opinpahan alkukaarrot ja kaikki. Ja Nuno pelastui kyllä metsästä.

Sitten tuli meidän Holmesin vuoro jäljittää. Ensin otettiin helppo harjoitus näkölähdöllä. Ja onnistui hyvin. Sitten Nuno olikin taas maalissa ja sitten vähän aikaa sai huilia muiden treenatessa, kunnes tuli taas Nunlockin vuoro ryhtyä nuuskimaan. Nyt ei Nuno enää nähnytkään koiran katoavan metsän siimekseen. Ensimmäinen harjoitus oli helppo ja Nuno ampaisi kuin tykin kuula kanuunasta ja löysi kadonneet hetkessä. Sitten otettiin toinen vähän vaikeampi harjoitus ja sekin meni hyvin, kunhan Nuno ensin keksi, että ei me mennäkään enää sitä samaa jälkeä kuin edellisellä kerralla, vaikka etsittävänä oli sama koira ja vierestä meni se edellinen jälki. Olisi kyllä ollut parempi, jos oltaisiin menty vähän kauemmaksi tuosta edellisestä harjoituksesta. No mutta hyvä näinkin. Ja Holmes näytti pitävän kyllä.

Yllättävää myös oli, että Riekkujainen oli maalikoirana hyvin kiltisti. Istuskeli mm. kalliolla viekussa ja odotteli pelastuspartiota hätiin. Ei mitään ääntelyjä tai kepin tuomisia tai kaivuri-metsurihommia. Hyvä Nuno! :) Mielenkiintoista puuhaa tämä on, sitä ei voi kieltää. :)

Ai niin ja ISO kiitos Petralle Lucan valjaiden lainauksesta! Kirppu-Nuno ei ollutkaan liian pieni niihin. Hih... :)

ps. Nuno ja narunjatkeet lähettävät SUPERonnittelut Divalle ja Dannylle juuri olleiden synttärikemuilujen vuoksi!!! :)

3 kommenttia:

Kaarina kirjoitti...

Huh, huh kylläpä teillä harrastuksia riittää. Katselin foorumilta Nunon agilitymenoa, olipa huimaa vauhtia nuorukaiselta. Onnittelut myös hyvistä terveystuloksista. Meillä toivutaan synttärikemuista.

Nunonen-Nenunen kirjoitti...

Juu, Kaijalta tilasinkin hyvän harrastuskoiran ja sellaisen sain. :) Ei tuo kyllä pelkkänä sohvakoirana viihtyisi.

Nuno tykkää kyllä agista hirmuisesti ja nyt olisi tarkoitus korkata oikeat kisakentätkin lähiaikoina.

Tuo etsintä taas on ihan erilaista aivotyötä koiralle ja koska tuo on jo pitkään minua kiinnostanut, niin päätin sitten viedä Nunon ainakin kokeilemaan taitojaan tuolla saralla.

Tosi iloinen olen ollut noista terveystuloksista. Toivottavasti ne ovat jatkossakin yhtä hyviä.

Petra ja Luca kirjoitti...

Juu, valjailla ei meillä toistaiseksi mitään käyttöä, kun ne ei mahdu edes Lucan ympäri.. Eli lainatkaa rauhassa, kysyn joskus JOS tarvitsen :) Uskomatonta että vielä viime syksynä mahtuivat..