keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Kiirettä pitää...

Kiirettä pitää tällä viikolla... Maanantaina käytiin etsijäkoiratreeneissä Luukissa. Reilut pari tuntia tuli metsässä rämmittyä taas ja flunssaisen narunjatkeen jalat alkaa olla kaikista lähiaikojen reissuista aika muussina. Onneksi eilen oli "vapaa ilta" eli kävin vain ostelemassa rekvisiittaa viikonlopun RotuRaceen. Nunohan juoksee joukkueen MATADORES Y TOROS ankkurina Toronimellä Rayon Marrón eli Ruskea Salama.

Etsijätreeneissä Nuno aloitti maalikoirana, jonka jälkeen Nunolle tehtiin pidempi suora jälki. Vähän Nuno ihmetteli hajuna ollutta lelua, että hööh, eikös tuo olekaan leikkimistä varten, mutta sitten lähti hyvin jäljelle kuitenkin. Ekan jäljen jälkeen Nuno sai huilivuoron ja minä menin kouluttajamme koiran Roihun kanssa maaliin. Kun Roihu ja minut oltiin pelastettu metsän siimeksestä, tehtiin Nunolle vielä kaarrosjälki, joka olosuhteiden pakosta muutuikin kulmajäljeksi. Mutta tosi hyvin Nuno haki sen kulman ja muutenkin etsi. Tässä meillä hajuna oli lasipurkissa olevia karvoja. Kulmakohdassa olikin sitten aikamoinen ryteikkö, joten hienohelmamme päätti kiertää sen ja palasi sitten sen jälkeen taas jäljelle tosi hyvin. Kaikenkaikkiaan tosi onnistuneet treenit Nunolta. :)

Tänään meillä on agitreenit, joihin otan irtorenkaan mukaan. Nimittäin niihän siinä kävi, että meidän ensimmäiset kisat meni osastolle HYL, kun se rengas näytti olevan täysin ilmaa Nunolle. Se A oli vaan niin ihana siellä takana... Mutta muuten olen ratoihin tyytyväinen, paljon hyväähän siellä myös oli. Ilostusta saatiin mm. näistä: kontaktit meni hyvin, ensimmäistä kertaa uusilla, tyystin erivärisillä esteillä ja ei mitään vaikutusta koiraan, ohjaajan jännityksestä huolimatta koira oli hyvä eli en saanut Nunoa solmuun jännittämisellä, keinu meni jees, Nuno hyppäsi maxipituuden ja -muurin yli (uups, tätäkin ollaan taidettu mennä vain mininä tai medinä aiemmin) ja vauhtia oli ihan kivasti. Nuno myös mitattiin ennen kisaa ja tuomari sai Nunosta sekä medin että maxin ja tästä johtuen laittoi meidät kiertoon, eli Nunoa mittaillaan sitten jatkossakin oikean luokan varmistamiseksi.


Tässä pari upeaa kuvaa Nunosta agiradalla. Kuvat on ystävällisesti ottanut Tuija Kortelainen ja kaikki kuvien oikeudet kuuluvat hänelle! Iso kiitos vielä Tuijalle näistä! :)



Kuva: Tuija Kortelainen

Kuva: Tuija Kortelainen


Kuva: Tuija Kortelainen

Kuva: Tuija Kortelainen

Kuva: Tuija Kortelainen


Ja koska otsikko on kiireinen, niin huomenna taidetaankin sitten mennä vinttikoiraradalle RotuRacen harjoituksiin ja perjantaina etsitään taas metsistä eksyneitä. Lauantaina juostaan sitten ne RotuRacen kisat ja sunnuntaina narunjatke todennäköisesti menee sinne myös, mutta valokuvaajan roolissa.

Ei kommentteja: