sunnuntai 28. helmikuuta 2010

98/100

Kävimme Nunon kanssa tänään kokeilemassa Rally-tokon kisarataa. Starttasimme möllialokasluokassa 15 koirakon joukossa. Rally-tokohan on tarkoitus olla kivaa ja se on saanut vaikutteita sekä tavallisesta tokosta että agilitysta. Mölliluokka eroaa virallisesta alokasluokasta siinä, että se on epävirallinen ja koiraa sai halutessaan palkita radalla.

Rallyssa voittaa korkeimmat pisteet saanut ja jos samalla pistemäärällä on useampi, niin nopein suoritus voittaa. 100 pistettä on maksimi. Rallyrata koostuu siis kylteistä, jotka kertovat mitä seuraavaksi pitää tehdä. Aluksi kävimme rataantutustumassa tuomarin johdolla ja sitten itse kisaan.

^ Tästä se lähtee. Tuomari kysyy ollaanko valmiita ja antaa luvan lähteä radalle

^ Ensin pyörittiin 360 astetta oikeaan ja siitä sitten pää sekaisena seuraavaa kylttiä kohden... Kylläpäs mä pidän tuota hihnaa turhan korkealla.

3. kyltiltä tuli meidän ainoat virheet. Yksi miinuspiste taluttimen kiristymisestä ja yksi virhepiste vinosta asennosta. Loppurata siis puhtaasti, jee! ;) Kolmoskyltti piti sisällään seuraavaa: istu-yksi askel & perusasento, kaksi askelta ja perusasento ja kolme askelta ja perusasento. Heti ekalla askeleella tulivat varmaan meidän virheet, koska siinä ainakin sain sanoa erikseen istu-käskyn Nunolle.

^ Tässä lähestytään taustalla näkyvästä spiraalista seuraavalle kyltille, jossa ensin istutaan perusasentoon ja sitten juostaan seuraavalle kyltille.

^ Sit Nuno juostaan!

Narunjatke oli varustaunut nakkien voimin siivittämään koiransa radan läpi, mutta hupsheijakkaa, nakit vain puristuivat nyrkissä ja Nuno sai kädenlämpöiset nakit vasta maalissa. Muutenkin varmaan agista jäänyt kamala kiire päälle, joten yhtään rauhassa ei otettu, vaikka olisi ehkä kannattanut. Mölleihin halusin juuri tuon palkkausmahdollisuuden myötä ja nyt sekin sitten oikeastaan jäi hyödyntämättä. Maalissa oltiin ajassa 1 min 13.56 sekuntia. Ehkä me sitten mennään ensi kerralla jo viralliseen alokasluokkaan. Tuota hihnan nostamista korviin saan kyllä jatkossa seurata, ei kai tarkoitus ollut viitata koko aikaa. ;)

Palkintojenjaossa saimme kuulla voittaneemme koko kisan. Jiihaa. :) Erityisonnitteluja myös Nunon serkkutyttö Minnille ja Johannalle, jotka voittivat alokasluokan! Vesikoirilla oli muutenkin huima edustus kisoissa ja onnea vielä kaikille muillekin vesiäiskoirakoille!

4 kommenttia:

May kirjoitti...

ONNEA! Hieno suoritus!!

Taru kirjoitti...

WOW, mitä menoa! Jarruttelut on likkoja varten, sanoi Safa täältä selän takaa, että Terkut vaan Nunoselle. Kuulin, että olitte tavanneet toisenkin sukulaispoikien emännän kerran juna-asemalla :)

Kaarina kirjoitti...

Loistava suoritus, paljon onnea !!

Nunonen-Nenunen kirjoitti...

Kiitos!

Taru: joo, sen verran aivot vielä toimivat työpäivän päätteeksi, että osasin yhdistää valkoisen perron ja puolenvuoden iän ja sit olikin pakko kysyä, onks hän teiltä! :D

Asuvat "väärällä puolen rataa" niin ei ollakaan ennen törmätty, mutta ois kiva päästä lähempää ihailemaan näitäkin sukulaispoikia. Nythän vain näin siis toisen ja senkin kaukaa (oli siellä väärällä puolen rataa) :D