maanantai 20. syyskuuta 2010

Kirjainyhdistelmiä kuten RTK1 ja MVA

Kirjaimista tulee sanoja, mutta niistä saa aikaan myös kivoja lyhenteitä. Nuno on onnistunut viime päivityksen jälkeen ansaitsemaan pari lyhennettä itselleen. Ensimmäinen näistä oli RTK1. Eli Nuno sai suoritettua rally-tokon alokasluokan läpi ja sai kolmannen hyväksytyn tuloksen. Siirto siis tuli ylempään luokkaan. Viimeinen tulos haettiin jo noin kuukausi sitten Helsingin Munkkiniemessä pidetyistä kisoista. Narunjatkeen neljän viikon kesälomailut ovat tässä pitäneet bloginkin tauolla ja raportointi tästäkin tulee näin myöhään.

No mutta sitten itse suoritukseen. Nuno luuli sinkoavansa lähdössä ties minne kuuhun ja narunjatke jo luuli hylkäyksen koittaneet (en kyllä oikeastaan tiedä edes miksi näin luulin). Ja vielä ei oltu päästy edes ensimmäiselle kyltille! Koira takaisin sivulle ja matkaan järkevällä vauhdilla. Loppumatka olikin sitten suht varmaa menoa, perussuoritusta ja päästiin ilman suurempia kommelluksia maaliin. Kennelylituomari on aina yhtä kannustava (<3) ja vastaus lähettämääni tekstariin: "Meitä taidettiin hylätä tai sit saatiin miljoona miinuspojoa. Ensi kerralla sitten paremmin." oli ihana "Hyvä pupuset".

Palkintojen jaossa olin tosi yllättänyt, kun meitä ei heti alkupäässä kutsuttu kisakirjoja noutamaan. Rally-kisoissa jaetaan kaikille kirjat yksitellen tuomarin toimesta alkaen sijoitusten loppupäästä parhaisiin. Kaikkein suurin yllätys olikin, edelleen luullen, että meidät hylättiin, kun tuomarin suosikki jaettiin, kolmas sija ja sitten toinen. Nuno voitti! Palkintoja hakiessa sanoinkin, että oon tosi yllättynyt tästä. Ei meillä sitten ollutkaan tullut miljoonaa miinuspistettä, vain yksi taluttimin kiristymisestä heti lähdössä, kyltit varsinaisesti suoritettiin puhtaasti. Eli tuloksella 99/100 pistettä ja sijoituksella 1. Nuno varmisti itselleen koulutustunnuksen RTK1.

Toisen lyhenteen Nuno hankki eilen itselleen misseilemällä. Lentokone laskeutui lauantain ja sunnuntaina välisenä yönä vähän ennen neljää Helsinki-Vantaalle tuoden lomalaiset takaisin Suomen kamaralle. Narunjatke kävi kotona nukkumassa huisat kaksi tuntia ja herätessään kiroili mielessään, että kuka idiootti (varmaan se sama, joka ajatteli ilmoittautuessa, että sama koira se on lyhyemmän kuin pidemmänkin karvan alla) keksikin buukata koiralleen näyttelyn heti seuraavaksi päiväksi. Olisi ollut edes iltapäivällä!

No ei siinä auttanut kuin varpaat ja sormet ristissä suunnata kohti Hyvinkäätä, vaikka oikean tien löytäminen tuotti hetkellisiä vaikeuksia navigaattorista huolimatta. Tutuksi tuli mm. työmaa-alueen "pääsy kielletty" -kyltit jne... Näyttelypaikalle ehdittiin kuitenkin ajoissa. Sitten laitettiinkin sormet ja varpaat ristiin sen puolesta ettei tuomari sakottaisi kovasti lyhyestä turkista, joka Nunolle oli aikalailla tasan kolme kuukautta kasvanut. Pituutta ei siis ole yhtään liikaa. Meillä piti olla Hyvinkäällä unkarilainen tuomari, mutta tuomarimuutos oli iskenyt espanjalaisille karvanaamoille, joten Nuno ja kumppanit pääsivät Saija Juutilaisen arvosteltavaksi. Vaan eipä haitannut tuomaria tai Nunoa lyhyt turkki ja lyhyistä yöunista huolimatta narunjatke tajusi tuomarin ohjeet ja osasi kierrättää koiraa kehässä oikeaan suuntaan.

Ensimmäin ilostus tuli ERIstä. Sitten kilpailuluokkaan, joka samalla muodostui paras uros -kehäksi, kun avoimen luokan uroksista kolme sai ERIn ja näin ollen vain ne kilpailivat paras uros -kehässä. Tuomari sijoitti Nunon ensimmäiseksi. Tässä vaiheessa ei voinut kuin riemuita. SERTI, SERTI, SERTI! Valio, valio, valio! Wuhuu, jihuu! nyt ei enää tarvitsekaan täytellä näyttelyilmoja tälle syksylle. ;)

Sitten tuli tyttöjen vuoro ja Anna ja ihanainen Neva - tuo tyttökoira serkunkaltainen, mutta ei serkku kuitenkaan, voittivat ensin oman luokkansa ja sitten paras narttu kehässä muut. Miksi muuten kutsutaan isän veljen lapsenlasta? Tai Nevan kautta mietittynä isoisän veljen lasta? ROP-kehässä olivat sitten Nuno ja Neva. Voiko olla mahdollisesti parempaa aamua? Nevalle ROP ja Nunolle VSP. Ja näyttelyn jälkeen narunjatkeelle unta kuulaan. ;) Ja jotta ei olisi vain tylsää tekstiä, niin tässä pari fotoakin:

(klikkaa suuremmaksi, jos haluat nähdä tekstit paremmin)

Suomen muotovalio, FI MVA Beso Bocan Atrevimiento

ps. tämän kertainen Espanjan reissu tuotti vain yhden bongatun perron. :( Höh.

5 kommenttia:

Kaarina kirjoitti...

TuplaOnnittelut komealle Nunolle!! Siinä jo hyvää alkua lyhenteiden keräämiselle, mitä kaikkea tulevaisuus tuokaan tullessaan.

Anonyymi kirjoitti...

SuperIsot Onnittelut Teille!!!
On se vaan komea poika, tuumasi Inezkin! :)

Heli ja Inez

Taru kirjoitti...

Onnea, maailman PARAS Nuno! :) <3 ja kotiväki tietty myös :)

Nunonen-Nenunen kirjoitti...

Nuno ja taustajoukot kiittävät! :)

sanna ja tytöt kirjoitti...

Paljon onnea hienolle Nuno-poitsulle! :)