lauantai 13. kesäkuuta 2009

Kotkan Ruusu

Tänään suuntasimme heti aamusta Kotkaan ruusuilemaan Kotkan Ruusuun 2009. Eli siis Kotkan kv. näyttelyyn. Kotkaan tuomariksi oli saatu perroille alkuperämaan eli Espanjasta tuomari ja sehän meidätkin paikalle houkutteli.

Aamu valkeni sateisena ja vielä n. 20 kilometriä ennen Kotkaa oli synkkiä pilviä ja vettä ilmassa. Perillä ilma alkoi kuitenkin kirkastua ja kehään mentäessä kiittelin jo lyhythihaista paitavalintaa ja tuskailin paksujen kenkien kanssa. Nunollakin kieli roikkui polvissa asti häkissä odottelusta huolimatta ja kehään astelikin kanssani aika vetelä nakki (ei ihme, että oli soft topline arvostelussa), jota en oikein millään saanut kunnolla ryhdistäytymään. Eli esiintyminen oli viime lauantaista paljon huonompaa ja takana tulleitakin piti kurkkia olan yli välillä. Kehä muuten oli tosi pieni kooltaan juosta perron kanssa, kehässä ensin olleille papilloneille se kyllä oli ok...

Tuomarina oli meillä siis Javier Sanchez ja vaikka Nuno haaveili kesästä ja kärpäsistä ja luvatusta uintiretkestä Kotkan merivesiin, saatiin kuitenkin arvosteluksi Erinomainen. Luokassa sijoituttiin toiseksi ja Paras Uros-kehässä ei sitten 4 parhaan joukkoon mahduttu. Tulos näillä esityksillä ja esiintymisillä oli kuitenin erittäin ilostuttava.


^Javier Sanchez työssään...

Tuomari tutki koirat tosi perusteellisesti, esim. hampaita ei ole koskaan Nunolta näin tarkkaan tiirattu. Javierin mielestä Nuno oli tällainen: "Medium size dog. Good type & proportions. Still very soft, especially in topline. Very good mover with parallell action. Very correct colour. Good curly coat. Exc head with well-filled muzzle. Working-dog -attitude."^ Tutuista kehänlaidalla ja kehässä tietenkin myös oli Mindy, joka korjasi kotiin PN 1-sijoituksen, cacibin ja ollen lopulta VSP. Onnea vielä tätäkin kautta! :) Kuviakin löytyy Mindystä aika monta, tämä kuva on ROP-kehästä.


^ IIK, märkä perro ravistaa...


Salon näyttelyn kuvia löytyneen täältä (vain kyllä uroksia, kun oltiin niin vähän aikaa maisemissa) ja Kotkan ruusuista kuvat ovat täällä.

1 kommentti:

RJ kirjoitti...

Täytyy todeta, et ruusureissun jälkeen maittoi kunnon päikkärit. Kehän laidalla vahtaaminen oli siis rankkaa :)Kivat kommentit tuomarilta; mähän sanoin, et mulla on hyvä fiilis Tauskin kisasta! Toivottavasti Tauski tykkäs uuvesta pallostaan ja sä kuvista, joita laittelen tässä piakkoin mailiin.

Mä jatkan salamoiden katselua ja jyrinän kuuntelua täällä...