perjantai 19. maaliskuuta 2010

Savikko vol. 3

Tänään käytiin Nunon kanssa taas Sepon opeissa treenaamassa. Alkuun tehtiin omatoimisesti pienellä puolella alla olevan tapaista. Tuossa oli tarkoitus tehdä valssi kolmosen ja nelosen väliin ja harjoitella sitä viime kerrastakin tuttua valssin paikkaa. Eli oikein ajoitettu valssi ja sen sijoittuminen lähelle putkea. Aluksi Nuno vetäisi pari kertaa hypyn 2 jälkeen suoraan putkeen eli esteen 7, vaikka minä olinkin esteellä 4. No ainakin sitä sain kaukaa ohjattua, nimittäin mun vikahan se taisi taas olla, että se sinne putkeen meni. Kun sain tuon kohdan kuntoon, niin sitten menikin kivasti. Ei olla vähään aikaan harjoiteltu tuota putken (7.) kuollutta kulmaakaan ja tosi kivasti Nuno sen veti eli itse sain lähetettyä sen putkeen tuolta esteiden 5-6 välimaastosta. Kätsyä, kun koira irtoaa noin.

Sitten mentiinkin sille varsinaiselle ratapätkälle Sepon ohjaukseen. Tällä kertaa harjoiteltiin takaakiertoja erilaisissa tilanteissa. Koska me saatiin viime kerralla Nunon kanssa naksutteluläksyjä, niin nyt ensin testattiin näitä taitoja. Vielä ei olla ihan valmiita, mutta eihän tässä ollutkaan kuin viikko aikaa, joten siihen nähden ollaan kyllä hyvin matkalla. Nähtävästi kuvasta on jäänyt este numero 3:n merkkaus pois. Kyseinen este on siis tuo oikean yläkulman hyppy takaakierrolla. Este numero 6. yrittää kuvata okseria.


Koska me oltiin kotiläksyn kanssa vielä vähän vaiheessa, päätettiin, että ei tehdä nyt kontakteja kokonaisena, joten me skipattiin puomi ja sitten lopetettiin renkaalle. Alkuun tein persjätön pujottelun jälkeen ja tosi hyvin Nuno haki oikean suun putkesta. Kolmosen takaakierto meni kivasti ja oisin saanut Nunon vietyä puomille ilman ongelmaa. Nimittäin melkein unohdin, että nyt ei otetakaan sitä. Mukavaa siis oli huomata, että putken kumpikaan pää ei olisi houkutellut liikaa vaikka putken imuvoima on melkoinen, ehkä jopa suurempi kuin puomin, joka on kyllä sekin Nunon lemppareita. Tuohon kuvaan en vaan yksinkertaisesti saanut oikein tuota putkea taipumaan, nimittäin tuo näyttää nuo putkensuut vähän liian kaukana tuosta puomista.

Ensin kokeilin takaaleikkausta vitosen ja kutosen väliin, mutta se oli tuhoontuomittu yritys. Täytyy vaan olla nopsa ja tehdä valssi, niin sujui paremmin. Omia mokia oli mm. se, että aloin valssata liian aikaisin, jolloin sotkin Nunon hypyn 5. ja rima tippui. Sitten käskytin putkea ja vekkasin voimakkaasti sivuun, kun Nuno oli juuri okserin päällä, jolloin sain sen sotkettua. Maltilla ja selkeällä ohjauksella tuo alkoi sujumaan kivasti. Saatiin kehuja mm. siitä, että oma etäisyys koiraan nähden eli tila meidän välillä on loistava ja siitäkin, että selvästi takaakiertoja ollaan harjoiteltu. :)

Ainiin ja tituleerasi Seppo Nuno tokokoiraksikin, kun sillä on niin vahva kontakti. Hih, tuo ole tokokoiraa nähnytkään (paitsi tietty mutsinsa, ehkä se on perinnöllistä?). Jos mä ilmoittaisin sen tokokokeeseen, niin osaiskohan se liikkeet?

Ei kommentteja: